torsdag 7. januar 2010

Aprikos

Aprikos

 

image kilde

Varebeskrivelse
Aprikos er en av de eldste fruktene vi kjenner til, og kommer fra Kina. Den dyrkes nå også sør i Europa ved Middelhavet. Aprikos ligner mye i størrelse og form på en plomme. Det saftige fruktkjøttet omslutter en hard kjerne og den tilhører botanisk plommefamilien. Skallet er loddent med en orange eller mørk gul farge. Smaken er svakt syrlig og frukten spises best som den er.
Bruksområde
Aprikos smaker absolutt best når de er modne. Etter modning vil de raskt få en melen konsistens. Aprikos kan spises naturell, til desserter sammen med annen frukt, fruktsalater eller som tilbehør til is. Aprikos kan også brukes til fjørferetter og ostefat, samt til fyll i kaker, syltetøy, og likør. Mest kjent er vel likevel konservert vare som finnes i hermetisk og tørket tilstand.
Egenskaper

Aprikos er kalorifattig. Den inneholder også en god del A- og C- vitaminer.

Kilde

Frukt.no

Ingen kommentarer: