Den gode franske løksuppe
Antall porsjoner:
4
Ingredienser:
4 store løk i skiver (info)
2 ss smør (info)
2 ss olivenolje (info)
2½ ss hvetemel
1½ l grønnsak el. kjøttkraft, ev. buljong (info)
salt og pepper
4 loffskiver
50 g reven ost (info)
Fremgangsmåte:
Smør og olje blandes i varm panne. Løkskivene freses til de er gyldne og møre. Rør i melet og spe med kraften. La suppen koke 8-10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Hell suppen over i ildfaste porsjonsskåler. Legg et stykke med ristet loff i hver suppeskål og dryss så over reven ost på toppen.
Skålene settes inn i ovn ved 250 °C. Beregn ca. 10 minutter.
Suppen serveres rykende varm.
Kilde:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar