fredag 8. januar 2010

Suppe nr 2 (sommer)

Ferskt kjøtt og suppe

 kilde

Antall porsjoner:
4

Ingredienser:
1,2 kg storfe med bein, høyrygg eller bog (info)
1½ l vann
1 ts salt
150 g hodekål (info)
3 gulrøtter (info)
100 g knollselleri (sellerirot) eller persillerot (info)
1 purre (info)
½ ts pepper

Løksaus:
1 finhakket løk (info)
5 dl kraft fra kjøttet (info)
2 ss siktet hvetemel
½ dl kaldt vann
2 ts eddik
3 ts sukker

Fremgangsmåte:
Kok opp vann og legg kjøttstykkene i så hele som mulig. La vannet koke opp igjen og skum godt av. Dryss over salt og legg i det grønn av purren. La det trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca 1.5 time. Skum godt av fettet med en øse.

Grønnsakene vaskes, renses og deles i terninger. Kålen strimles fin opp. Ha grønnskaene i gryten. La alt trekke til grønnsakene er møre - ca 10 minutter.

Mens grønnsakene trekker, sil opp ca 5 dl kraft fra suppen og lag løksausen.

Når grønnsakene er ferdige, smaker du til suppen med salt og pepper. Ta opp kjøttet og skjær det i skiver før servering. Server med løksaus.

Løksausen:
Kok opp hakket løk og kraft. Rør hvetemelet ut i ½ dl kaldt vann og rør meljevningen inn i kraften.

La sausen trekke i ca 10 minutter. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.

Løksausen serveres varm ved siden av kokte poteter, kjøtt i skiver og grønnsaker fra suppen.

Kilde:

Apéritif.no

Ingen kommentarer: