fredag 8. januar 2010

Forret Fisk nr 3 (sommer)

Brandade med krabbe

kilde

Antall porsjoner:
2-3

Ingredienser:
1 ferdigrenset krabbeskjell eller tilsvarende krabberester (info)
3-4 mandelpoteter (info)
3 store hvitløksfedd (info)
1-2 ts havsalt
Nykvernet pepper
5-6 dråper tabasco
1-2 dl extra virgin olivenolje (info)

½ pk grønne bønner
50 g skogssopp, gjerne nyplukket kantareller eller piggsopp (info)
1 ss finhakket rødløk (info)
1 ss olivenolje (info)

Olivendressing:
10 grønne oliven
4 ss olivenolje
1 ss finhakket basilikum (info)
1 ss sitronsaft (info)
Nykvernet pepper
1 ss finrevet parmesan

Fremgangsmåte:
Rens krabben og mos kjøttet til en jevn masse. Krabbekjøttet skal være romtemperert.

Skrell eller skrubb potetene. Kok på vanlig måte. De siste 10 minuttene lar du hvitløksfeddene koke med. Hell av kokevannet. Mos potetene og hvitløken til en jevn masse. Spe med olivenolje til en luftig mos. Smak til med salt, pepper og tabasco. Bland med krabbekjøttet og sørg for at blandingen blir gjennomvarm hvis du skal servere den som en varmrett.

Forslag til anretting er: Fordel bønne/soppblandingen på tallerkener. Form én stor eller flere mindre boller av brandaden. Drypp olivendressingen rundt. Pynt med salat og cherrytomater delt i to. Vend litt marchesalat eller annen type babyleaf i litt olje og fordel rundt. Drypp over litt extra virgin olivenolje til slutt.

Bønnene:
Kok bønnene i lettsaltet vann i to minutter. Skyll i kaldt vann. Varm olje i en panne. Fres løk og sopp i noen minutter. Bland inn.

Olivendressing:
Fjern eventuelle steiner og finhakk olivenkjøttet. Bland med de øvrige ingrediensene. Alternativt kan du ha det i en blender sammen med oljen, sitronsaften og basilikumen. Kjør til mos. Den skal være flytende. Tilsett parmesan til slutt.

Tips:
Brandaden kan også serveres lun eller kald på toast/grillet landbrød pyntet med en tomatbåt, et rucculablad og noen dråper extra virgin olivenolje på toppen. Deilig kveldskos eller nattmat. Brandaden kan også fylles i uthulte tomater og bakes i ovnen i 15 minutter ved 180 grader.

Innsendt av: Apéritif
Foto: Eksportutvalget for fisk

Kilde:

Aperitif.no

Ingen kommentarer: