Appelsin
kilde: Matvareguiden.no
Sammendrag:
- På 1500 tallet ble appelsinen kjent i Europa, men fruktproduskjonen begynte ikke før på 1800 tallet.
- Appeslsinen kommer fra Asia.
- Man deler appelsiner inn i to grupper. Kalt Blond eller rød.
- Kalt blond er de som har Gult fruktkjøtt og de som er rød har rødt frukjøtt.
- Appelsinen kan sopises sånn den er eller kan presse ut juicen og lage appelsin juice.
- kan brukes i salater, dessert , marmalde og is også.
- Appelsinen har et høyt innhold av C- vitamin og rundt 13 andre i mindre omfang.
- Og det er et et betydelig omfang også av fisfir, jern og kalium.
- Appelsinen skal være frisk og ha en jevn farge uten noen grønne flekker.
- Fruktkjøttet skal være fast og ingen tegn til bløte flekker, og skallet skal løsner lett.
- Oppevares mellom 2-4 grader.
Kilde: Frukt.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar