onsdag 10. september 2008

Appelsin

Appelsin

kilde: Matvareguiden.no

Sammendrag:

  • På 1500 tallet ble appelsinen kjent i Europa, men fruktproduskjonen begynte ikke før på 1800 tallet.
  • Appeslsinen kommer fra Asia.
  • Man deler appelsiner inn i to grupper. Kalt Blond eller rød.
  • Kalt blond er de som har Gult fruktkjøtt og de som er rød har rødt frukjøtt.
  • Appelsinen kan sopises sånn den er eller kan presse ut juicen og lage appelsin juice.
  • kan brukes i salater, dessert , marmalde og is også.
  • Appelsinen har et høyt innhold av C- vitamin og rundt 13 andre i mindre omfang.
  • Og det er et et betydelig omfang også av fisfir, jern og kalium.
  • Appelsinen skal være frisk og ha en jevn farge uten noen grønne flekker.
  • Fruktkjøttet skal være fast og ingen tegn til bløte flekker, og skallet skal løsner lett.
  • Oppevares mellom 2-4 grader.

Kilde: Frukt.no

Ingen kommentarer: