onsdag 10. september 2008

Sellerirot, Knollselleri

Sellerirot, Knollselleri

kilde: Bama.no

oppsummering:
  • Sellerirota kommer fra middelshavsområdet og dyrkes over hele Europa i dag.
  • Den har hvert kjent i Norge i en god tid, og er brukt mye som suppegrønnsak.
  • Den er lysebrun, rund og har knudret rotknoll. Fruktkjøttet er sprø og er hvitt.
  • Man må bruke den umiddelbart etter man har skrellt den.
  • Blir mest brukt i supper men kan steke den og ha ved siden kjøtt og fisk. og man bruker den også i wok.
  • Man kan bruke de grønneplantene i salater.
  • sellerirota er rik på kalium, og inneholder B- og C- vitamin.
  • Sellerirota skal være hel og fast, og nesten ikke ha noe jord på seg. og ikke frostskader eller skadedyr.
  • Burde oppevares mellom 0-2 grader, og lagres mørkt og kjøllig. Da kan det holde seg i mange måneder.

Kilde: Frukt.no

Ingen kommentarer: