Sellerirot, Knollselleri
kilde: Bama.no
oppsummering:
- Sellerirota kommer fra middelshavsområdet og dyrkes over hele Europa i dag.
- Den har hvert kjent i Norge i en god tid, og er brukt mye som suppegrønnsak.
- Den er lysebrun, rund og har knudret rotknoll. Fruktkjøttet er sprø og er hvitt.
- Man må bruke den umiddelbart etter man har skrellt den.
- Blir mest brukt i supper men kan steke den og ha ved siden kjøtt og fisk. og man bruker den også i wok.
- Man kan bruke de grønneplantene i salater.
- sellerirota er rik på kalium, og inneholder B- og C- vitamin.
- Sellerirota skal være hel og fast, og nesten ikke ha noe jord på seg. og ikke frostskader eller skadedyr.
- Burde oppevares mellom 0-2 grader, og lagres mørkt og kjøllig. Da kan det holde seg i mange måneder.
Kilde: Frukt.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar