onsdag 10. september 2008

Fersken

Fersken


kilde: Bama.no

Oppsummering:
  • Fersken tilhører samme familie som plommer, mandler og arpikos
  • Kommer opprinnelig fra Kina, og har hvert dyrket over 4000 år der.
  • Frukten kom til Europa 300 før kristus, men nå dyrkes den over hele verden
  • Frukjøttet er enten hvitt eller eller gult og det finnes tusen varianter av fersken
  • Fersken spises naturell, som mellommåøtid eller som en dessert. Passer bra til Fruktsalat som er til varme retter, eller kan være fyll i kaker.
  • Fersken er kalorifattog, den innholder mye A- vitamin og noen mineraler.
  • Fersken er en veldig ømfintlig frukt og får tåler ikke mye støt og får lett skader, pass på da at frukten er hel og uten sprekker. og det skal ikke være noe mørke flekker på den.
  • Skallet skal være glatt, men størelsen avhenger av hvilken variant du har av frukten.
  • Oppebavrings 0-2 grader, pass på at frukten ikke blir våt.

Kilde: Frukt.no

Ingen kommentarer: