- Arrowrotjevning- arrowrot utrørt i kaldt vann.
- Hvetemeljevning- hvetemel utrørt i kaldt vann.
- Maismeljevning- maismel utrørt i kaldt vann.
- potetmjeljevning-potetmel utrørt i kaldt vann.
- Temperert smør.
Arrowrotjevning:
Denne jevningen brukes til sauser og supper som skal være helt klare. Den kan kokes.
Hvetemeljevning:
Hvetemel jevning inneholder ikke fett og gir da nesten ikke noe smak. Vi bruker den for det meste til feite krafter for å jevne den. Den skal kokes.
Maismeljevning:
Maismel bruker vi til klare supper, sauser, puddinger og enkle desserter. Den kan kokes. Maismel gir ikke helt klart resultat i klare supper og sauser. Derfor må den brukes til de supper og sauser som er godt brunet.
Potetmeljevning:
Den blir brukt til jevning av fruktgrøter, kompotter, saftsauser, saft og fruktsupper. Den må IKKE kokes. Den må bli tilsatt ved temp. under 100 grader.
Temperert smør:
usaltet temperert smør ved romtemp. brukes til å jevne redusert kraft, sjy, reduksjon av vin. Man skal røre smøret hurtig inn og klattvis i væsken, må ikke kokes etter innrøringen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar