Pomelo
kilde: ChinaGuanxi.com
Sammendrag:
- Pomelo er en pæreformet sitrusfrukt, den kommer opprinnlig fra sør-Asia.
- Pomelo er i familien er i familien med grapefrukten.
- Fruktkjøttet finnes både blond med gult fruktkjøtt eller rødt fruktkjøtt.
- Skallet på pomeloen er grønngult og er ganske tykt, fruktkjøttet er delt in i lommer. og man annbefales ikke å spise disse.
- Frukjøttet smaker friskt, fin og søtt. Den røde er varanten er søtere i smaken enn den blond gule.
- Man kan spise den naturell eller man kan bruke den i salater. Kan serveres som forrett eller som et mellommåltid.
- Man kan bruke skallet som pynt på kaker, siden det er ikke sprøytet.
- Pomelo innholder mineraler og C- vitaminer, den er kalorifattig og inneholder litt de bitterstoffene naringin og kinin.
- Den skal ikke ha noen sprekker, skader, mørke flekker eller myke flekker på skallet. Det kan forkomme mindre flekker, men det har ikke noe å si på kvaliteten på kjøttet.
- Oppbevares 10- 12 grader, den har veldig god holdbarhet og holde seg i flere uker.
Kilde: Frukt.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar