tirsdag 16. september 2008

Pomelo

Pomelo


kilde: ChinaGuanxi.com
Sammendrag:
  • Pomelo er en pæreformet sitrusfrukt, den kommer opprinnlig fra sør-Asia.
  • Pomelo er i familien er i familien med grapefrukten.
  • Fruktkjøttet finnes både blond med gult fruktkjøtt eller rødt fruktkjøtt.
  • Skallet på pomeloen er grønngult og er ganske tykt, fruktkjøttet er delt in i lommer. og man annbefales ikke å spise disse.
  • Frukjøttet smaker friskt, fin og søtt. Den røde er varanten er søtere i smaken enn den blond gule.
  • Man kan spise den naturell eller man kan bruke den i salater. Kan serveres som forrett eller som et mellommåltid.
  • Man kan bruke skallet som pynt på kaker, siden det er ikke sprøytet.
  • Pomelo innholder mineraler og C- vitaminer, den er kalorifattig og inneholder litt de bitterstoffene naringin og kinin.
  • Den skal ikke ha noen sprekker, skader, mørke flekker eller myke flekker på skallet. Det kan forkomme mindre flekker, men det har ikke noe å si på kvaliteten på kjøttet.
  • Oppbevares 10- 12 grader, den har veldig god holdbarhet og holde seg i flere uker.

Kilde: Frukt.no


Ingen kommentarer: