tirsdag 9. september 2008

Kålrot, Kålrabi

Kålrot, Kålrabi

kilde: bama.no

Sammendrag


  • Kålrot er en gammel kultur, og kom til norge på 1600 tallet.
  • Er en veldig nær slektning til kål.
  • De kan bli opptil 3-4 kilo tung
  • Frukt kjøttet er hardt og har en lys farge
  • Den er rik på C vitaminer og får kalle navnet nordens Appelsin
  • Den blir ofte brukt i matretter, som skiver eller i eller terninger.
  • Man kan lage en veldig god kålrabi stappe.
  • Den kan gjernes spises som et mellommåltid.
  • Den skal kjennes tung og ha en fast konsistens, når man skal bruke den da skal den være ren og fri for jord.
  • Skal ikke ha sprekker eller noen skader.
  • Oppevaringen er mellom 0-2 grader og mest mulig luftfuktighet.
  • Norsk sesong er Januar-desember.

Kilde: Frukt.no

Ingen kommentarer: