onsdag 10. september 2008

Epler


Epler



kilde: Aktivoslo.no

Sammendrag:
  • Eple er en frukt kjent allerde fra steinalderen og finnes den dag i dag.
  • Kommer opprinnlig fra Asia.
  • Eple har et tynt skall som er spiselig og fruktkjøttet er fast og safftig, og har en kjerne i midten.
  • Det finnes tre forskjelige farger på eplene Rødt, gult og grønt.
  • Det er mange tusen forskjellige elplevarianter.
  • Eplet spises som det er, men smaken vill variere fra sort til sort, og modnings grad.
  • Du kan bruke eple i salater, kaker, dessert, osv.
  • Epler er kalorifattige og rik på fiber, men har ikke høyt nivå av mineraler eller vitaminer.
  • Eple skal være fast og fri fra støtskader, det skal være helt og ikke noe sprekker i det.
  • Skal ikke ha mørke flekker eller innskurpninger, og størelsen skal være jevn.
  • Oppevaring 1-2 grader og holdbarheten varierer mellom sort til sort og til modenheten.

Kilde: Frukt.no

Ingen kommentarer: