Spirer
kilde:Matvareguiden.no
Sammendrag:
- I asia har man benyttet spirer og spirende frø i flere tusen år. Den blei kjent i Europa på 1500tallet.
- Det er flere typer frø og spirer, mest vanlige er Mungbønnespirer og alfaspirer.
- Spirer har en sprø konsistens og de fleste har en ganske kraftig smak.
- Spirer blir som regel brukt til pynting på smørbrød og andre retter. Og i Omeletter og salater.
- Bønnespirer er veldig bra til kjøtt,fisk og wok.
- Men de andre spirende passer ikke til oppvarming.
- Spirer består av den konsentrerte næring som er i frøet, og har et høyere innhold av mineraler og vitaminer enn andre ferdigutviklede planter.
- Spirende skal være spenstige og saftige, de skal ikke være visne elller for langt utviklet. Mugg og Råte skal ikke forkomme.
- Oppevar spirende i kjøleskap, holder seg maks i 4 dager.
- Les mer om de forskjellige her:
Kilde: Frukt.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar