onsdag 10. september 2008

Spirer

Spirer


kilde:Matvareguiden.no
Sammendrag:

  • I asia har man benyttet spirer og spirende frø i flere tusen år. Den blei kjent i Europa på 1500tallet.
  • Det er flere typer frø og spirer, mest vanlige er Mungbønnespirer og alfaspirer.
  • Spirer har en sprø konsistens og de fleste har en ganske kraftig smak.
  • Spirer blir som regel brukt til pynting på smørbrød og andre retter. Og i Omeletter og salater.
  • Bønnespirer er veldig bra til kjøtt,fisk og wok.
  • Men de andre spirende passer ikke til oppvarming.
  • Spirer består av den konsentrerte næring som er i frøet, og har et høyere innhold av mineraler og vitaminer enn andre ferdigutviklede planter.
  • Spirende skal være spenstige og saftige, de skal ikke være visne elller for langt utviklet. Mugg og Råte skal ikke forkomme.
  • Oppevar spirende i kjøleskap, holder seg maks i 4 dager.
  • Les mer om de forskjellige her:

Kilde: Frukt.no

Ingen kommentarer: