søndag 7. september 2008

Brokkoli

Brokkoli

kilde: Dagbladet.no

Oppsumering:


  • Brokkolien er en nær slektning til Blomkålen. Kommer opprinelig fra midøsten. Er en vidreutvikling av viltvoksende kål.
  • Er sammen satt av mange stilker som har hver sine egne blader.
  • Blir også kalt aspargeskål siden smaken ligner på asparges.
  • Brokkolien blir dyrket i Norge.
  • Den blir mest brukt til tilbehør til maddagen. Den er god til både kjøtt, fisk og wok.
  • Koketiden er 8-12 minutter. La vannet renne av før servering.
  • Er veldig rik på jern, A vit. antioksidanter.
  • Den skal være fast i sin konsistens og skal ha en frisk grønn farge. Stilkene skal være sprø, saftige.
  • oppevares helst 0-2 grader.
  • Sesong Juni-oktober.

Kilde: Frukt.no

Ingen kommentarer: