søndag 7. september 2008

Gresskar

Gresskar

Kilde: matportalen.no

Oppsummering:



  • Kommer opprinelig fra Amerika, stammer helt ned til indianerene. ca 3000-4000 f.kr. Les mer om historien til Gresskaren Her
  • Greskaret har et tykt og glatt skall, og fruktkjøttet er fra gult til oransje. det skal være fast og søtt
  • Gresskar kan kokes eller stekes til grytreretter, supper og stiunger.
  • Man kan sylte gresskar og det passer fint til kjøtt og fisk. (sylting her)
  • Man kan også bruke den som lykt på Haloween.
  • Gresskar inneholder vitamin A, men er kalorifattig, og inneholder noen kostfibre.
  • Gresskar skal være rent og helt, og uten mugg. og ikke støtskader eller myke flekker.
  • Man må håndtere Gresskaret varsomt.
  • Det finnes flere varianter av Gresskar som eks: Spagetti gresskar, Turban eller Pynte gresskar.
  • Man kan oppevare gresskar i månedevis, siden den har så tykt skall.

Kilde: Frukt.no

Ingen kommentarer: