Gresskar
Kilde: matportalen.no
Oppsummering:
- Kommer opprinelig fra Amerika, stammer helt ned til indianerene. ca 3000-4000 f.kr. Les mer om historien til Gresskaren Her
- Greskaret har et tykt og glatt skall, og fruktkjøttet er fra gult til oransje. det skal være fast og søtt
- Gresskar kan kokes eller stekes til grytreretter, supper og stiunger.
- Man kan sylte gresskar og det passer fint til kjøtt og fisk. (sylting her)
- Man kan også bruke den som lykt på Haloween.
- Gresskar inneholder vitamin A, men er kalorifattig, og inneholder noen kostfibre.
- Gresskar skal være rent og helt, og uten mugg. og ikke støtskader eller myke flekker.
- Man må håndtere Gresskaret varsomt.
- Det finnes flere varianter av Gresskar som eks: Spagetti gresskar, Turban eller Pynte gresskar.
- Man kan oppevare gresskar i månedevis, siden den har så tykt skall.
Kilde: Frukt.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar