Røbette
Kilde: Krydder.orgOppsummering:
- Røbette er en gammel kulturplante, som har hvert dyrket her i Europa lenge før kristus fødsel.
- Den stammer fra strandbeten, som er en viltvoksende, og voker vilt rundt Europas kyst.
- Røbetter kan finnes i flere former, men mest vanlige er den runde.
- Røbetter har en veldig dyp rød farge på fruktkjøttet sitt og dette skyldes fargestoffet betacyanin.
- Røbetter kan brukes til mye, man kan koke dem og ha på middags tallerken eller i salaten.
- Man kan også blande oppkokte Rebøtter i Biff Lindstrøm. eller man kan lage Røbette suppe.
- Røbetter er en mager kost, og den har en god mineralkilde. Som inneholder fosfor, kalsium og jern. Barn under 6 mnd burde ikke får røbetter siden det er høyt nitratininnhold.
- Røbetter skal være hele og ikke noe skalder eller bløte flekker på seg. Bladene skal være sprø og friske.
- Kjøttet skal være jevnt farget uten noe lyse ringer mellom de synlige vekstlagene.
- Lagrings temp. er 2-4 grader og ha god luftfuktighet, og må beskyttes mot lufttrekk.
- De er veldig såre mot støt og trykkskader.
Kilde: Frukt.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar