onsdag 10. september 2008

Røbette

Røbette
Kilde: Krydder.org

Oppsummering:

  • Røbette er en gammel kulturplante, som har hvert dyrket her i Europa lenge før kristus fødsel.
  • Den stammer fra strandbeten, som er en viltvoksende, og voker vilt rundt Europas kyst.
  • Røbetter kan finnes i flere former, men mest vanlige er den runde.
  • Røbetter har en veldig dyp rød farge på fruktkjøttet sitt og dette skyldes fargestoffet betacyanin.
  • Røbetter kan brukes til mye, man kan koke dem og ha på middags tallerken eller i salaten.
  • Man kan også blande oppkokte Rebøtter i Biff Lindstrøm. eller man kan lage Røbette suppe.
  • Røbetter er en mager kost, og den har en god mineralkilde. Som inneholder fosfor, kalsium og jern. Barn under 6 mnd burde ikke får røbetter siden det er høyt nitratininnhold.
  • Røbetter skal være hele og ikke noe skalder eller bløte flekker på seg. Bladene skal være sprø og friske.
  • Kjøttet skal være jevnt farget uten noe lyse ringer mellom de synlige vekstlagene.
  • Lagrings temp. er 2-4 grader og ha god luftfuktighet, og må beskyttes mot lufttrekk.
  • De er veldig såre mot støt og trykkskader.

Kilde: Frukt.no

Ingen kommentarer: