onsdag 10. september 2008

Nektarin

Nektarin

kilde: Wikipedia.org

Sammendrag:

  • Nektarinen er en nær slekting av Fersken, men nektarinen har et glatt skall og den er mindre en fersken.
  • Kommer opprinnlig fra Kina, og er i samme plantefamilie som plommer, mandler og aprikos.
  • Nå dyrkes frukten over hele verden og det finnes mange forskjellige varianter.
  • Skallet på en nektarin er Rødlig med et gult skjær, fruktkjøttet er gult og innholder en stor kjerne. Smaken er litt sterkere og mer aromatisk enn fersken er.
  • Man kan bruke nektarin til mellommåltid, naturell, dessert, fruktsalat og kakefyll.
  • Nektarinen er Kalorifattig, og inneholder mye A-vitamin og noen få mineraler.
  • Nektarin er en veldig varsom frukt, og tåler ikke mye. Defor må man passe på at frukten er hel og ingen sprekker eller mørke flekker.
  • Oppevaring er mellom 0-2 grader.

kilde: Frukt.no

Ingen kommentarer: