Nektarin
kilde: Wikipedia.org
Sammendrag:
- Nektarinen er en nær slekting av Fersken, men nektarinen har et glatt skall og den er mindre en fersken.
- Kommer opprinnlig fra Kina, og er i samme plantefamilie som plommer, mandler og aprikos.
- Nå dyrkes frukten over hele verden og det finnes mange forskjellige varianter.
- Skallet på en nektarin er Rødlig med et gult skjær, fruktkjøttet er gult og innholder en stor kjerne. Smaken er litt sterkere og mer aromatisk enn fersken er.
- Man kan bruke nektarin til mellommåltid, naturell, dessert, fruktsalat og kakefyll.
- Nektarinen er Kalorifattig, og inneholder mye A-vitamin og noen få mineraler.
- Nektarin er en veldig varsom frukt, og tåler ikke mye. Defor må man passe på at frukten er hel og ingen sprekker eller mørke flekker.
- Oppevaring er mellom 0-2 grader.
kilde: Frukt.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar