søndag 7. september 2008

Erter og Bønner



Erter og Bønner



kilde:Dyrevernet.no

Oppsumering:

  • Erter og bønner en Voksende vare gruppe her i landet.
  • De inneholder mer protein enn andre grønnsaker.
  • Smaken er mild med en liten tuch av sødme
  • De kommer opprinelig fra Peru, der de innfødte dyrket flere sorter. Kom til Norge på 1600 tallet og ble dyrket her i lande fra den tid og blir det den dag i dag.
  • Vi skiller bønner inn i Frøbønner og Skolmbønner
  • Bønner kan kokes, smørdampes, stues og tillsette gryter. Passer bra til kjøtt og fisk.
  • Bønner og erter kan brukes til så mangt.
  • Det er en mager kost, men rik på vitaminer og mineraler. Hvis du er vegtarianer er Bønner viktig for ditt kosthold.
  • Alle bønner og erter skal ha Sprø saftige belger som lett kan sprekkes. Skal ikke ha noen brune flekker, De skal være friske,rene og fri for fremmed lukt og smak.
  • Det finnes 13 forskjelige bønner og erter, som eks: Sukkererter, bondebønner, snittbønner osv. les mer om de forskjelige her
  • Oppevarings tiden er ikke lenge, beskytt de fra uttørring og etylengass på kjølern

Kilde. Frukt.no

Ingen kommentarer: