Erter og Bønner
kilde:Dyrevernet.no
Oppsumering:
- Erter og bønner en Voksende vare gruppe her i landet.
- De inneholder mer protein enn andre grønnsaker.
- Smaken er mild med en liten tuch av sødme
- De kommer opprinelig fra Peru, der de innfødte dyrket flere sorter. Kom til Norge på 1600 tallet og ble dyrket her i lande fra den tid og blir det den dag i dag.
- Vi skiller bønner inn i Frøbønner og Skolmbønner
- Bønner kan kokes, smørdampes, stues og tillsette gryter. Passer bra til kjøtt og fisk.
- Bønner og erter kan brukes til så mangt.
- Det er en mager kost, men rik på vitaminer og mineraler. Hvis du er vegtarianer er Bønner viktig for ditt kosthold.
- Alle bønner og erter skal ha Sprø saftige belger som lett kan sprekkes. Skal ikke ha noen brune flekker, De skal være friske,rene og fri for fremmed lukt og smak.
- Det finnes 13 forskjelige bønner og erter, som eks: Sukkererter, bondebønner, snittbønner osv. les mer om de forskjelige her
- Oppevarings tiden er ikke lenge, beskytt de fra uttørring og etylengass på kjølern
Kilde. Frukt.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar