onsdag 10. september 2008

Mango

Mango
kilde: Bama.no

Sammendrag:
  • Man antas at mangoen kommer fra India, i den dag i dag blir den dyrket i alle tropiske og subtropiske områder.
  • Frukten er en av verdens mest spiste frukt, etter bananen.
  • Det finnes over 1000 forskjellige arter av mango, og størrelsen varierer fra hver enkelt.
  • Mangoen er endten rund eller oval, og skallet er grønt og rødt. Fruktkjøttet er guloransje og er veldig saftig. Inni frukten er det flat stein som sitter fast i fruktkjøttet.
  • Mango blir som regel importert umoden og modnes ved 18-20 grader.
  • Mango må deles før man bruker den, man kan bruke den i dessert, eller til kjøtt, fisk eller fugl, Eller bare spises naturell.
  • En mango er rik på A- vitaminer og inneholder også en del c- vitaminer og mineraler.
  • En mango kan ha forskjellige farger på skallet, men en moden mango skal gi lett etter for et lite trykk og skal dufter mer.
  • Skallet skal være fast, glatt, uten mørke flekker eller råte.
  • Oppevares mellom 8-12 grader
  • Hvordan skjære en Mango her

Kilde: Frukt.no

Ingen kommentarer: