Mango
kilde: Bama.noSammendrag:
- Man antas at mangoen kommer fra India, i den dag i dag blir den dyrket i alle tropiske og subtropiske områder.
- Frukten er en av verdens mest spiste frukt, etter bananen.
- Det finnes over 1000 forskjellige arter av mango, og størrelsen varierer fra hver enkelt.
- Mangoen er endten rund eller oval, og skallet er grønt og rødt. Fruktkjøttet er guloransje og er veldig saftig. Inni frukten er det flat stein som sitter fast i fruktkjøttet.
- Mango blir som regel importert umoden og modnes ved 18-20 grader.
- Mango må deles før man bruker den, man kan bruke den i dessert, eller til kjøtt, fisk eller fugl, Eller bare spises naturell.
- En mango er rik på A- vitaminer og inneholder også en del c- vitaminer og mineraler.
- En mango kan ha forskjellige farger på skallet, men en moden mango skal gi lett etter for et lite trykk og skal dufter mer.
- Skallet skal være fast, glatt, uten mørke flekker eller råte.
- Oppevares mellom 8-12 grader
- Hvordan skjære en Mango her
Kilde: Frukt.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar