onsdag 10. september 2008

Poteter

Poteter
kilde: Dagbladet.no

Sammendrag:

  • Poteten stammer fra Sør-Amerika der den har blitt dyrket i flere tusen år.
  • Den kom til Europa på 1500 tallet, men ikke før på 1700 tallet blei den kjent og populær.
  • Den var god å ha når det var matmangel, fra Europa blei poteten spredd over hele kloden.
  • Den blir nesten dyrket over hele Norge, og poteten er en av våre viktigste ernæringskilder.
  • Poteten har en nøytral og behagelig smak, som gjør den til den passer til nesten alle matretter. Vi koker poteten, steker, gratinerer, stuer osv.
  • Poteten har lite fett men er rik på energi, og den er en av våres viktigste kaliumkilder.
  • og innholder mangan og jern, men innholde av C- vitamin er ikke høyt ,men siden vi spiser potet ofte så får vi oss en betydlig kilde.
  • En potet skal være hel, tørr, ren og uten sår eller mekaniske skader. skal være velformet og ikke ha groer, ikke ha grønnfarge. og ikke skal ha fremmed lukt og smak.

Kilder: Frukt.no

Ingen kommentarer: