tirsdag 9. september 2008

Paprika

Paprika

Kilde: Frilunsj.com

Sammendrag


  • Paprikan kommer fra Sør og mellom- Amerika.
  • I dag dyrkes den regel over hele Europa.
  • Det finnes mange forskjellige paprikar men størrelsen og formen forandrer seg til hver enkelt.
  • Det finnes gule,grønne og røde.
  • Rød har en fin mild smak, men den grønne har mer barskere smak enn den røde. Gule har samma smaken som den Røde.
  • Når man skal eta den, så man ta vekk roten og fjerne frøene inni den.
  • Paprika kan brukes til veldig mye.
  • Paprika har mye c vitaminer og hvis man ønsker å få i seg mest mulig. Da er det best å spise den rå.
  • Inneholder også A vitamin og er kalori fattig.
  • Paprika skal ha blank og pent utseende. skal ikke ha missfarge eller sprekker. Skallet skal være sprø og safftig, og frukt kjøttet skal være fast.
  • Oppevares best i 8-10 Grader, Holdbarheten er minst en uke, men den grønne har litt bedre varighet.

Kilde: Frukt.no

Ingen kommentarer: