Paprika
Kilde: Frilunsj.com
Sammendrag
- Paprikan kommer fra Sør og mellom- Amerika.
- I dag dyrkes den regel over hele Europa.
- Det finnes mange forskjellige paprikar men størrelsen og formen forandrer seg til hver enkelt.
- Det finnes gule,grønne og røde.
- Rød har en fin mild smak, men den grønne har mer barskere smak enn den røde. Gule har samma smaken som den Røde.
- Når man skal eta den, så man ta vekk roten og fjerne frøene inni den.
- Paprika kan brukes til veldig mye.
- Paprika har mye c vitaminer og hvis man ønsker å få i seg mest mulig. Da er det best å spise den rå.
- Inneholder også A vitamin og er kalori fattig.
- Paprika skal ha blank og pent utseende. skal ikke ha missfarge eller sprekker. Skallet skal være sprø og safftig, og frukt kjøttet skal være fast.
- Oppevares best i 8-10 Grader, Holdbarheten er minst en uke, men den grønne har litt bedre varighet.
Kilde: Frukt.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar