Squash
Kilde:Bama.no
Sammendrag:
- Squash er i slekt med greskar, men denne blir høstet når den er umoden, mens skal og fruktkjøtt er mykt.
- Squashen likner på en agurk, men squashen er kortere og mer rund i formen.
- Fruktkjøttet er fast og med en nøytral smak. Skallet er mørke grønt eller gult.
- Man kan koke eller steke den sammen med noe annet, eller kan bruke den sammen med agurk, eller i salat.
- Gul squash bør varmebehandles før man spiser den.
- Man kan også kutte den på midten og ha fyll oppi den. F.eks som dette
- Squash inneholder 95% vann, men har jern og ne A-, B- og C- vitaminer.
- Squash skal være velformet, og ikke ha en for strek bøy. Konsistensen skal være fast og fin uten mørke eller myke flekker, og skallet skal være glatt.
- oppevares i 5-8 grader, og ha høy luftfuktighet for å ikke utørre seg.
Kilde: Frukt.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar