onsdag 10. september 2008

Squash

Squash



Kilde:Bama.no
Sammendrag:
  • Squash er i slekt med greskar, men denne blir høstet når den er umoden, mens skal og fruktkjøtt er mykt.
  • Squashen likner på en agurk, men squashen er kortere og mer rund i formen.
  • Fruktkjøttet er fast og med en nøytral smak. Skallet er mørke grønt eller gult.
  • Man kan koke eller steke den sammen med noe annet, eller kan bruke den sammen med agurk, eller i salat.
  • Gul squash bør varmebehandles før man spiser den.
  • Man kan også kutte den på midten og ha fyll oppi den. F.eks som dette
  • Squash inneholder 95% vann, men har jern og ne A-, B- og C- vitaminer.
  • Squash skal være velformet, og ikke ha en for strek bøy. Konsistensen skal være fast og fin uten mørke eller myke flekker, og skallet skal være glatt.
  • oppevares i 5-8 grader, og ha høy luftfuktighet for å ikke utørre seg.

Kilde: Frukt.no

Ingen kommentarer: