onsdag 10. september 2008

Meloner

Meloner


Oppsummering:
  • Meloner kan man dele inn i to hovedgrupper, sukkermelon og vannmelon.
  • Sukkermelonen har et kjernehus i midten, mens vannmelonene så er kjernene i fruktkjøttet.
  • Sukkermelonen brukes mest til forreter, fruktsalater eller i desserter.
  • Vannmelonen brukes mest til forfriskning, eller som dessert, eller forrett.
  • Det finnes mange forskjellige meloner.
  • Meloner er kalorifattige og inneholder lite sukker, men har en søt smak. Den inneholder litt A- og C- vitaminer, kalsium og mineraler.
  • Melonen skal være fast i konsistensen, skal ha hardt skall, det skal være fri for skader og mørke flekker,
  • Oppevares mellom 5-10 grader, de blir lett utsatt for kuldeskader og bør ikke oppevares i kjølerom.
  • De forskjellige melonene her.

Kilde: Frukt.no

Ingen kommentarer: