søndag 7. september 2008

Blomkål

Blomkål




Kilde: Bama.no


Oppsumering:



  • Kommer opprinnelig fra landene rundt midøsten, men dyrkes nå over store deler av verden.
  • Den er mild på smak med sprø konsistens i bukettene.
  • Fikk navnet blomkål, siden den blomster som en blomst
  • Den kan spises rå, kokt, gratinert eller frityrstekt. Kokt Blokål egner seg bra til kjøtt og Fiskeretter. Man kan bruke den som snacks når den er rå, eller i suppe
  • Blomkål er en magerkost, med høyt innehold av vitamier og mineraler. Den metter og er fiberrik.
  • Blokålen skal være fast, tett og sprø. Fargen på den skal være hvit eller kremfarget. Den må behandles forsiktig. den får lett mørke farger.
  • Bør lagres mellom 0-2 grader, helst høy luftfuktighet. sesongen er Juli til oktober.

Kilde: frukt.no

Ingen kommentarer: