onsdag 10. september 2008

Sopp

Sopp


kilde: Frukt.no
Sammendrag:
  • Sopp er en fellesbetegnelese på organismer som skiller seg ut fra planter, de har ikke blader, klorofyll, blomstrer og røtter.
  • Man finner viltvoksende sopp på skogbunnen.
  • Men det er selskaper som dyrker dem i mørke vekstrom.
  • Det finnes tusen varianter av sopp, de som smaker best har blitt en handelvare.
  • Fasong og farge varierer mellom hver enkelt sopp type.
  • Sopp skal ikke spises rå, og all sopp skal gjennom en varmebehandling før man bruker den.
  • De kan brukes til så mangt, stekt,kokt eller wok. Eller i supper, sauser omeletter og i stuinger.
  • Man skal ikke skylle sopp i vann før bruk, bruk heller en kniv å få av jord.
  • En sopp inneholder B- vitaminer og en del mineraler og sporstoffer.
  • Kvaliteten på sopp vil variere fra sopp til sopp, men hovedregel er at sopp skal være hele og saftige, og skal ikke ha mørke flekker og trykkskader. og Viltvoksende sopp skal være fri for småkryp.
  • Les mer om de forskjellige her.

Kilde: Frukt.no

Ingen kommentarer: