onsdag 10. september 2008

Klementin

Klementin
kilde: skolefrukten.no

Sammendrag:
  • Klementin er en kryssning av mandarin og pomerans, ble oppdaget omkring 1900.
  • Klementiner er stenfrie, men kan hende det forkommer.
  • Smaken er en perfekt balanse mellom sukker og syre, og den er flattrykt frukt, med et tynt oransjefarge.
  • Det finnes flere varianter av klementiner, og det er ikke lett å se forskjellen mellom dem. Det er kun lett for dem som er spesialister.
  • Man spiser dem naturell som regel, men brukes på desserter, fruktsalat, kakepynt osv.
  • Den er rik på C- vitaminer som alle andre sitrusfrukter.
  • De skal være hele, se sunne ut og fri for sår og skader i skallet sitt. De skal ikke ha fremmed lukt og smak.
  • De skal være sftige, velformet og jevne i størrelsen.
  • De skal oppevares mellom 0-2 grader. Holdbarheten varierer mellom de forskjellige variasjonene.

kilde: Frukt.no

Ingen kommentarer: