Klementin
kilde: skolefrukten.noSammendrag:
- Klementin er en kryssning av mandarin og pomerans, ble oppdaget omkring 1900.
- Klementiner er stenfrie, men kan hende det forkommer.
- Smaken er en perfekt balanse mellom sukker og syre, og den er flattrykt frukt, med et tynt oransjefarge.
- Det finnes flere varianter av klementiner, og det er ikke lett å se forskjellen mellom dem. Det er kun lett for dem som er spesialister.
- Man spiser dem naturell som regel, men brukes på desserter, fruktsalat, kakepynt osv.
- Den er rik på C- vitaminer som alle andre sitrusfrukter.
- De skal være hele, se sunne ut og fri for sår og skader i skallet sitt. De skal ikke ha fremmed lukt og smak.
- De skal være sftige, velformet og jevne i størrelsen.
- De skal oppevares mellom 0-2 grader. Holdbarheten varierer mellom de forskjellige variasjonene.
kilde: Frukt.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar