onsdag 10. september 2008

Grapefrukt

Grapefrukt



kilde: okomat.no
Sammendrag:



  • Grapefrukten er en ung sitrusfrukt. Den ble oppdaget i Puerto Rico i 1750.
  • Den kom til Florida senere og der ble den dyrket i større omfang. USA er verdens største produsent av denne frukten.
  • Man annser at grapefrukt er en kryssning av appelsin og pomelo.
  • Det finnes mange varianter av Grapefrukt, man deler den opp i to grupper.
  • Hvit eller rød, den røde er mildre og søtere enn den hvite.
  • Grapefrukt spises rå, eller presses til juice.
  • Fruktkjøttet er fast og ligner på appelsin sitt kjøtt.
  • Man kan spise rød grapfrukt til dessert med sukker på.
  • Grapefrukt er rik på mineraler og C-vtaminer, det er en mager frukt.
  • Grapefrukt skal ha blankt og glatt skall og det skal være fri for sprekker, heller ikke noe mørke eller bløte flekker.
  • oppevares mellom 10-12 grader, de har veldig lang holdbarhet tids.

Kilde: Frukt.no

Ingen kommentarer: