Grapefrukt
kilde: okomat.no
Sammendrag:
- Grapefrukten er en ung sitrusfrukt. Den ble oppdaget i Puerto Rico i 1750.
- Den kom til Florida senere og der ble den dyrket i større omfang. USA er verdens største produsent av denne frukten.
- Man annser at grapefrukt er en kryssning av appelsin og pomelo.
- Det finnes mange varianter av Grapefrukt, man deler den opp i to grupper.
- Hvit eller rød, den røde er mildre og søtere enn den hvite.
- Grapefrukt spises rå, eller presses til juice.
- Fruktkjøttet er fast og ligner på appelsin sitt kjøtt.
- Man kan spise rød grapfrukt til dessert med sukker på.
- Grapefrukt er rik på mineraler og C-vtaminer, det er en mager frukt.
- Grapefrukt skal ha blankt og glatt skall og det skal være fri for sprekker, heller ikke noe mørke eller bløte flekker.
- oppevares mellom 10-12 grader, de har veldig lang holdbarhet tids.
Kilde: Frukt.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar