onsdag 10. september 2008

Stangselleri

Stilkselleri, Stangselleri


Kilde: Bama.no

Oppsummering:
  • Stangselleri kommer fra Asia, men kom Til Europa under Romerikets Stormaktids.
  • Den er nær slekt med selleriroten, men selleristangen danner ikke noe rot.
  • Det er stangen som er handelsvaren og de er Sprø og saftige.
  • Fargen kan variere mellom Lys gul til mørk grønn.
  • Selleri har en ganske kraftig lukt, mem har en mild karaktristisk smak.
  • Selleri brukes rå til ost, og som sncks til dip. Brukes gjerne i salater, helst i en Waldorfsalat, der den er en viktig ingrediens.
  • Den egner seg godt til wok.
  • Stangselleri er kalorifattig men inneholder mye kalium, B og C vitamin, og mineralene kalsium fosfor og magnesium.
  • Selleri har blitt brukt som medisin, og hevdes at den har hatt god effetk på fordøyelsen.
  • Det skal ikke være bløte flekker eller råte på stilkene, og bladene skal ha en frisk grønnfarge.
  • Oppebevares 0-2 grader.

Kilde: Frukt.no

Ingen kommentarer: