Stilkselleri, Stangselleri
Kilde: Bama.no
Oppsummering:
- Stangselleri kommer fra Asia, men kom Til Europa under Romerikets Stormaktids.
- Den er nær slekt med selleriroten, men selleristangen danner ikke noe rot.
- Det er stangen som er handelsvaren og de er Sprø og saftige.
- Fargen kan variere mellom Lys gul til mørk grønn.
- Selleri har en ganske kraftig lukt, mem har en mild karaktristisk smak.
- Selleri brukes rå til ost, og som sncks til dip. Brukes gjerne i salater, helst i en Waldorfsalat, der den er en viktig ingrediens.
- Den egner seg godt til wok.
- Stangselleri er kalorifattig men inneholder mye kalium, B og C vitamin, og mineralene kalsium fosfor og magnesium.
- Selleri har blitt brukt som medisin, og hevdes at den har hatt god effetk på fordøyelsen.
- Det skal ikke være bløte flekker eller råte på stilkene, og bladene skal ha en frisk grønnfarge.
- Oppebevares 0-2 grader.
Kilde: Frukt.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar